De gegrilde rib eye is gemakkelijk te koken en is beroemd over de hele wereld

Biefstuk

De gegrilde rib eye is gemakkelijk te koken en is beroemd over de hele wereld

Een ribeye steak, ook wel ribeye roast genoemd, is een zeer goede biefstuk. De naam komt van de grote driehoekige strook vlees die de achterkant van het stuur bedekt. Het vlees van de ribeye steak kan naar smaak gemarineerd, gegrild of gerookt worden. In Australiƫ en Nieuw-Zeeland wordt het woord ribeye steak of roodbruine steak meestal gebruikt voor een platte ribeye steak waarvan de ribbenkast is verwijderd; maar in andere landen, en vooral buiten de VS, worden beide termen gebruikt voor hetzelfde stuk vlees.

Veel mensen denken dat rib eye alleen goed werkt op een barbecuegrill – of op zijn minst op een hete – maar dit is gewoon niet waar. Rib eye steak kan net zo goed op gas of in een pan op het fornuis worden gekookt bekijk hier. Ik heb zelfs verschillende ribeye-stukken op de grill gekookt en ze hebben het geweldig gedaan aan beide uiteinden van de grill. Mijn steaks werden normaal gesproken halverwege de grill gaar, op de hoge temperatuur, daarna omgedraaid en nog eens 10 minuten aan de onderkant gekookt.

De truc bij het koken van een ribeye is om ervoor te zorgen dat je langs de buitenkant van het vlees een mooie, gelijkmatige vetlaag afsnijdt. De meeste mensen realiseren zich niet dat het platte stuk biefstuk op de grill veel meer vet bevat dan het ene stukje biefstuk op de grill dat plat is gesneden. Als je nog nooit een rib eye op de grill hebt gekookt, is het echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Begin met een heel dun laagje vet en bedek je biefstuk met wat geraspte Parmezaanse kaas, veel knoflook, een snufje kruiden zoals tijm en oregano en leg het tenslotte op de grill tot de kaas gesmolten is en het vlees de gewenste mate van gaarheid.

Klik op de link: CoolToMeatYou.nl