Drie redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Drie redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

De belangrijkste reden waarom Klik hier voor meer waardevolle informatie zo goed voor je zijn, is dat ze eiwitten bevatten. Eiwitten zijn essentieel bij de productie van weefsels, cellen en nagels, evenals bij het behoud van een gezonde huid en nagels. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn de meeste peulvruchten rijk aan eiwitten, daarom zijn ze zo geweldig om vlees te vervangen. Peulvruchten, samen met andere groenten zoals bonen, linzen en erwten, bevatten ook veel vezels. Vezels helpen het lichaam te reinigen en werken als een natuurlijk laxeermiddel, waardoor u uw ontlasting zacht houdt zonder dat u vaak hoeft te poepen.

Een andere reden dat peulvruchten een goede keuze zijn om vlees te vervangen, is omdat ze meer voedingsstoffen bevatten dan de meeste andere soorten voedsel. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat het eten van een boterham met bonen in plaats van een burger beter is voor je hart dan het eten van drie steaks. Dit komt omdat het meer antioxidanten, vitamines en mineralen bevat.

Ten slotte bevatten peulvruchten relatief weinig vet. Studies hebben aangetoond dat het eten van peulvruchten, zoals zwarte bonen, kan helpen om af te vallen. Het is echter belangrijk op te merken dat u nog steeds magere stukken vlees (zoals kip of kalkoen) moet kiezen en ervoor moet zorgen dat de bonensaus niet te zwaar is. Pas wel op: uit onderzoeken is gebleken dat het toevoegen van te veel vet aan de bonendip het praktisch onaangenaam kan maken! Over het algemeen zijn peulvruchten een uitstekende voedingskeuze voor drukke mensen die een dieet volgen, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het tellen van calorie├źn, zich zorgen hoeven te maken over ongezonde vetten of over het beheersen van porties.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.valledelsole.nl/