Uw eigen auto-tuning-aanpassingen uitvoeren

Autotuning is de mechanische aanpassing van een voertuig om te voldoen aan een andere groep specificatievereisten dan die waarvoor het oorspronkelijk was ontworpen.

Meestal zijn dit grotere dynamische prestaties en een lager motorvermogen, maar auto’s kunnen ook worden aangepast om het brandstofverbruik te verbeteren, of een meer voelbare respons voor een beter rijcomfort. Het tunen van een auto vereist vaardigheid en geduld, maar het geeft je ook meer voldoening en rijplezier.

De voordelen van autotuning zijn vrij duidelijk, maar er zijn enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Sommige mensen zijn bereid goed geld te betalen om de prestaties van hun auto te verbeteren door wat extra onderdelen toe te voegen of zelfs radicale wijzigingen aan te brengen. Hoewel deze aanpassingen voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u besluit auto-tuning te gaan gebruiken. Het grootste nadeel van het tunen van een auto is dat het de kosten van de auto verhoogt. Dit betekent dat u moet betalen voor uw eigen verbeteringen in het brandstofverbruik, wat duur kan zijn als u grote wijzigingen wilt aanbrengen. Als u een groter autobudget heeft, kunt u zich misschien een aantal van deze aanpassingen veroorloven, maar er zijn veel mensen die dit niet kunnen betalen en een nieuwe auto moeten kopen om het brandstofverbruik te verbeteren. Het afstemmen van een auto is alleen voordelig als u bereid bent veel geld uit te geven om een lager brandstofverbruik en betere prestaties te krijgen, maar u moet zich ervan bewust zijn dat u mogelijk ook voor de onderdelen moet betalen.

Een ander nadeel van autotuning is dat sommige van de gebruikte technieken illegaal kunnen zijn en uw auto kunnen beschadigen of onbedoeld letsel kunnen veroorzaken. Een voorbeeld is het wijzigen van de contactschakelaar, wat illegaal kan zijn, afhankelijk van het land waarin u woont. Ontsteking is een mengsel van gas en brandstof dat een vonk veroorzaakt wanneer u het gaspedaal indrukt. De bougie zorgt ervoor dat de ontsteking kan plaatsvinden en er komt rook vrij wanneer de vlam ontsteekt. Als u de bougie zelf vervangt, kan de garantie van uw auto komen te vervallen, dus het wordt ten zeerste aanbevolen om een geautoriseerde Igniscope van een geautoriseerde verkoper te kopen.

Elektronisch brandstofbeheer of EFM is een andere techniek die wordt gebruikt om uw auto een boost te geven.

Met EFM kun je ervoor kiezen om meer brandstof toe te voegen zonder het hele brandstofsysteem te veranderen, wat geweldig is als je niet graag je hele motor verandert. Elektronisch brandstofbeheer houdt bij hoeveel brandstof uw auto nodig heeft op basis van uw huidige rijgedrag. Het past de benodigde hoeveelheid brandstof aan op basis van uw huidige snelheid, motortemperatuur en motorbelasting.

Het afstemmen van uw auto heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is het afstemmen van uw auto om het brandstofverbruik te maximaliseren. Een ander voordeel is dat afstemming op elk voertuig mogelijk is, ongeacht het merk en model. Prestatieafstemming kan uw voertuig ook krachtiger, sneller en sterker maken. Enkele van de populaire afstemmingswijzigingen zijn zaken als het in kaart brengen van het ontstekingssysteem, het vergroten van de luchtstroom en het aanpassen van het stationair toerental. Er zijn andere aanpassingen zoals het installeren van buizen met een grotere diameter en grotere roestvrijstalen buizen.

Als u op zoek bent naar het afstemmen van uw eigen auto, kunt u dit het beste doen door een tuningwinkel te zoeken en deze een paar deuntjes op uw auto te laten uitvoeren. Het voordeel van deze methode is dat u uw auto kunt aanpassen en precies kunt zien wat ze hebben gedaan. Niet alle tuning-winkels staan u toe dit te doen, en zelfs als ze dat wel doen, zullen ze u er meestal veel geld voor vragen. Een betere optie zou zijn om een uitlaatset aan te schaffen waarmee u de uitlaat en afstemming van uw auto kunt upgraden met dezelfde set. Hierdoor kunt u dezelfde wijzigingen aan uw voertuig aanbrengen. Als u het zich niet kunt veroorloven om een uitlaatset te kopen of als u gewoon zelf meer onderzoek wilt doen, raden sommige mensen aan om aftermarket-auto-onderdelen te kopen om uw auto aan te passen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance