Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Als je ooit de vraag hebt gesteld: "Waarom kan ik geen peulvruchten beschikbaar eten in plaats van vlees?" u zult blij zijn te weten dat u dat kunt! Hoewel het waar is dat sommige soorten peulvruchten, zoals gedroogde bonen en limabonen, een sterke smaak hebben en daarom voor sommige mensen moeilijk te eten zijn, zijn er honderden andere soorten peulvruchten, waaronder zwarte bonen en kikkererwten, die bieden vergelijkbare voeding zonder de onaangename nasmaak. Hoewel vlees een grote hoeveelheid proteïne (en andere noodzakelijke vitamines en mineralen) levert in een vaste maaltijd, zijn er zoveel andere gezonde voedingskeuzes beschikbaar dat zo'n maaltijd gemakkelijk door een ander soort voedsel zou kunnen worden verstrekt. In feite bevatten veel van deze voedingskeuzes ook zeer veel andere gunstige gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder vezels en probiotica, die misschien niet eens in vlees voorkomen.

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

De reden hiervoor is dat peulvruchten rijk zijn aan vezels, wat een groot verschil kan maken als het gaat om een dieet in het algemeen. Omdat het bekend is dat vezels voorkomen dat overtollig cholesterol zich ophoopt in de slagaders (wat kan leiden tot verschillende soorten hartaandoeningen), kan het consumeren van bonen in welke vorm dan ook (inclusief ingeblikte bonen, gedroogde bonen of vers) een grote hulp zijn om je cholesterol te verlagen. niveaus. Studies tonen ook aan dat bonen het risico op darmkanker kunnen helpen verlagen, iets dat sterk geassocieerd is met vleesconsumptie. Om deze reden kiezen veel mensen die proberen hun vleesinname te verminderen, in plaats daarvan wat bonen of peulvruchten in hun dieet op te nemen. Hoewel er veel verschillende vormen en manieren zijn om bonen te bereiden, kunnen ze een uitstekende aanvulling zijn op een breed scala aan gerechten, van taco's tot stoofschotels en soepen. Ze kunnen in veel moderne huishoudens zelfs de traditionele rijstkoker vervangen en in plaats daarvan de maaltijd vervangen door een stevige, smaakvolle peulvrucht (zoals linze of tuinboon).

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan het toevoegen van vleesvervangers aan uw dieet. Het belangrijkste probleem is dat ze niet de textuur en smaak hebben van echt vlees. Dit kan betekenen dat je niet zo enthousiast bent over het eten ervan, of dat je de manier waarop je ze klaarmaakt verandert om het gebrek aan echte smaak te compenseren. Hoewel het moeilijk kan zijn om uw routine volledig te veranderen, kunt u dit probleem voorkomen door de beste ingrediënten te kopen voor het voedsel dat u wilt. Zoek naar een product dat volkorenmeel gebruikt in plaats van maïsmeel voor de beste textuur en smaak. En controleer altijd het etiket voor het vezelgehalte, om er zeker van te zijn dat uw voedselvervanger de juiste hoeveelheid vezels bevat om uw spijsvertering te ondersteunen.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.valledelsole.nl/