Wat is assertiviteit? De beste eigenschappen van een assertieve persoon

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit? De beste eigenschappen van een assertieve persoon

Als je de meeste mensen zou vragen om assertiviteit te definiƫren, zouden ze waarschijnlijk een van de twee algemene definities hebben, waaronder "het vermogen om een redelijke inspanning te leveren" en "de bereidheid om het initiatief te nemen". In dit artikel laat ik je zien hoe je assertief kunt worden zonder deze negatieve connotaties. Ten eerste moet u onthouden dat als u niet bereid bent om de actie te ondernemen, u nooit assertief zult worden. Assertief zijn betekent dat je bereid bent assertief te zijn. Als je alleen maar zegt: "Ik zal", zul je het nooit laten gebeuren.

Een manier waarop je verlegenheid kunt overwinnen en assertiever kunt worden, is door assertieve communicatie te oefenen, zowel met je uiterlijke zelf als innerlijk wat is assertief. Als je assertiever communiceert, communiceer je meestal met je innerlijke zelf, wat je beste eigenschappen zijn. Je kent je innerlijke zelf beter dan wie dan ook, dus als je dingen zegt als "Het is niet eerlijk" of "Zwijg", ben je niet gemeen tegen de persoon, maar druk je je innerlijke kracht uit. De meeste mensen die geleerd hebben verlegen te zijn, zijn niet van nature assertief, dus door je geest te trainen om assertief te zijn, kun je de verlegenheid vervangen door assertiviteit.

Een andere manier om verlegenheid te overwinnen en assertiever te worden, is door assertieve communicatieve vaardigheden te leren. De beste manier om assertieve communicatieve vaardigheden te leren, is door te leren agressiever te worden. Agressie is de natuurlijke volgende stap, wanneer u leert wat uw beste kwaliteit is. De meeste mensen zeggen: "Ik ben niet agressief", maar als je bedenkt hoe vaak je zegt: "Je bent te traag" of "Waarom doe je niet al iets goed?" als je in gesprek bent of een actie ondergaat, begin je te begrijpen dat wat je zegt, ook daadwerkelijk is wat je doet.

Voor meer informatie zie: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus